2015. augusztus 7., péntek

Hennás lányok

Most jutottam el oda, hogy amint hétvégén lesz időm, rendeljek hennát.
Ez a lush.hu oldalon lévő jó, szerintetek?

Illetve  ezt rendelném meg, nem tudom, hogy ezen kívül kell-e még valamit vennem? 

Köszi előre is ha írtok! :)

9 megjegyzés:

  1. Szerintem ha tényleg tiszta hennát akarsz (a lusht nem ismerem annyira, de ott semmi sem tiszta, amit eddig használtam, gondolom ez sem), akkor inkább innen rendeld meg, én évekig ezt használtam, Anyukám a mai napig ezt használja és ő elég ősz, mindent befog szépen:

    http://bionom.hu/biobolt/kozmetikumok/hajapolas/hajfestekek/henna-hajfesteshez.html

    Nem tudom milyen hosszú a hajad, de kb. vállig érőre elég 6-7 evőkanál belőle, de lehet még sok is lesz. Én például úgy hennáztam régebben (természetes szőke vagyok), hogy 2 evőkanál henna, 10 evőkanál cassia (színtelen henna) és nekem még így is rézvörös lett tőle a hajam. Ha sötét a hajad, akkor használhatsz csak hennát.

    Nem tudom mennyire hennáztál már, de a henna nem fog kikopni (pár hétig engedi a színét, de mindenkinél pár hét alatt áll be olyanra, ami a bőrtónusához passzol utána már nem kopik) csak lenőni, ezért jól gondold meg. Ha pedig eddig kémiai festéket használtál 2-3 hónapot várni kell az utolsó kémiai festéstől a hennázásig, mert eltörik a hajad ugyanis a hennna és a kémiai festék nem szeretik egymást. Ugyanez fordítva, ha utána kémiait akarsz használni.

    A henna király, megszépíti a hajat, csillogóvá teszi, egyedül tényleg csak az a "baj" vele, hogy alig kopik csak lenő és utána nehéz megszabadulni tőle, ha már nem akarod. Én már nem használom, de ha őszülni fogok, akkor biztos csak ezt fogom.

    A használatát pedig nem tudom mennyire ismered, de előző éjszaka már be lehet keverni egy kis kamilla teával (fém ne nagyon érjen hozzá, mert a gyógynövény nem szereti, inkább műanyag kanalat használj) és utána 3 órát kell kábé a hajon hagyni (én mindig szombaton csináltam és addig takarítottam meg főztem míg a fejemen volt és folpackkal volt körbetekerve a fejem) és utána jó sokat kell mosni. Macerás kicsit, de megéri. Anyukám 15 év hajfestés után állt rá erre, neki nem hullik azóta a haja és nagyon szép egészséges és sokkal dúsabb. Ami pedig a lényeg, hogy nem kerül az ember szervezetébe az a sok kemikália.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Nancy!

      Még soha nem volt festve a hajam, de most egy ideje őszülök sajnos és a fémallergiám miatt sem akarok semmilyen vegyszert.

      Törlés
  2. Ja, ha nem bírnád a szagát, akkor illóolajat lehet hozzátenni. Én külön imádtam a gyógynövényes illatot, de tudom, hogy van, akit zavar. Ha barna hajat akarsz, akkor a vöröshöz kell venni úgynevezett indigót (azt is lehet itt kapni) és úgy kell csinálni, hogy 3 óra henna után még 1 órát külön az indigót rá kell kenni, de szerintem a vörös az igazi király henna szín. (Szőke henna nincs, ha olyat látsz a kémiai hajfesték és kamu) A szőkék cassiát használnának, az valamennyire szőkít, de az ősz szálakat azt hiszem nem fogja be. Remélem tudtam segíteni. :)

    VálaszTörlés
  3. Lush-on én nem láttam hennát, csak pakolást. Én is Bionomról rendelem a hennát is meg az indigót is. Lehet elsőre drágának tűnik, de nagyon gazdaságos. Az első alkalommal, amikor az egész hajadat bepacsmagolod, nyilván több kell belőle, de utána a tövekre kevés kell, szóval elég sokáig elég. A porokon kívül még a szokásos cuccokra lesz szükséged: tálka, amibe a port a vízzel elkevered, én sima rossmannos hajfestő ecsettel szoktam kenni. Aztán kell még gumikesztyű, folpack a befestett hajadra és kb ennyi. Ill. hát nem tudom mennyire vagy ügyes kezű, de én az elején még megkértem a férjemet, hogy hátul segítsen bekenni,mert az akkor még hosszú hajammal nem boldogultam a búrám hátulján:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy csak nem régóta van, de én úgy látom van henna a lush-on.
      Köszönöm a tapasztalatokat, majd beszámolok, ha végre túl leszek rajta. :)

      Törlés
    2. Már látom, olyan, mint a táblás csoki:) az összetevői alapján jónak tűnik, de brutál drága.

      Törlés
  4. Majd mutass képet, ha kész és lesz kedved! :))

    VálaszTörlés
  5. Szia Lili! Csatlakozom :) engem is nagyon érdekelne, milyen lett a hajad! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Ignes és Dorka!
      Nem volt időm válaszolni, nem voltam gépközelben pár napot (nagyon jó volt )!
      Jelentem a tincspróba elkezdődött, épp csücsülök vele egy zuhanysapkában.
      Remélem pozitív eredményekről tudok majd beszámolni...

      Törlés